Informacja żywieniowa - 1 porcja (12g + 150ml wody)
Hydrolizat kolagenu - 10 g
Natywny kolagen typu II - 5 mg
Witaminy i składniki mineralne:
Witamina C - 12 mg (15%*)
Witamina B6 - 0,21 mg (15%*)
Wapń (z Calci-K™, Albion) - 210 mg (26,25%*)
Fosfor (z Calci-K™, Albion) - 105 mg (15%*)
Magnez - 56,25 mg (15%*)
Mangan (z chelatu aminokwasowego Albion®) - 300 µg (15%*)
Miedź (z chelatu aminokwasowego Albion®) - 150 µg (15%*)
* RWS - referencyjna wartość spożycia.
Składniki
83% hydrolizat kolagenu, 9,7% kompleks soli mineralnych (Calci-K™, Albion®): cytrynianu wapnia, soli wapniowej kwasu ortofosforowego, cytrynianu potasu, soli potasowej kwasu ortofosforowego; kwas jabłkowy – regulator kwasowości, 1,8% węglan magnezu, aromaty; sukraloza, acesulfam K – substancje słodzące, natywna forma kolagenu typ II, 0,1 % witaminy (kwas L-askorbinowy – wit.C, chlorowodorek pirydoksyny – wit.B6), diglicynian manganu (chelat aminokwasowy manganu, Albion®), diglicynian miedzi (chelat aminokwasowy miedzi, Albion®), barwnik: ryboflawina (dla smaku cytrynowego), beta karoten (dla smaku pomarańczowego), koszenila (dla smaku malinowego).