Informacja żywieniowa - 1 kapsułka (proponowana porcja)
Wartość energetyczna - 4 kJ/ 1 kcal
Tłuszcz, < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone < 0,1 g
Węglowodany, < 0,5 g
w tym cukry < 0,5 g
Błonnik < 0,5 g
Sól 0,10 g
Saccharomyces boulardii - 250 mg ( 5 x 109 CFU*)
Lactobacillus rhamnosus GG - 2 mld (2 x 109 CFU*)
Fruktooligosacharydy (FOS) - 30 mg
* RWS - referencyjna wartość spożycia.
Składniki
*CFU – colony forming unit (jednostka tworząca kolonię).
Składniki: Saccharomyces boulardii, fruktooligosacharydy, maltodekstryny, mikrokapsułkowane żywe kultury bakterii Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103), substancja przeciwzbrylająca – sole magnezowe kwasów tłuszczowych; składniki otoczki (substancja glazurująca – hydroksypropylometyloceluloza; barwnik – dwutlenek tytanu).